Släktträff 2018 i Långban

Årets släktträff hölls lördagen den 2 juni på John Ericsson-gården i Långbans gruvby. Det var en mycket varm dag, denna sommar som vi då inte visste skulle gå till historien som den varmaste och torraste på mannaminne. Efter att ordförande, Lars-Göran Jansson, hälsat alla välkomna tog vi plats inne på restaurangen Anna Karolinas Kök&Gästgiveri för att äta lite god mat. Årsmötet följde därefter i Svens biograf och där beslutades bland annat att vi från och med 2020 skall sänka medlemsavgiften till 60 kr/2 år dels för att föreningen har en mycket god ekonomi, och dels för att alla medlemmar som inte har möjlighet att delta på släktträffarna inte skall betala en orimligt hög medlemsavgift.

Två styrelsemedlemmar, Lillemor Jansson och Berit Gördén, hade avböjt omval och avtackades med varsitt presentkort. Som nya ledamöter i  styrelsen invaldes Ragnhild Larsson, Molkom och Lennart Löwgren, Lima. Anneli Lennartzon tog över sekreteraruppdraget efter Lillemor.

Kaffe med jordgubbstårta tillsammans med musik och sång av Britta och Magnus blev en fin avslutning på en bra dag i Långban.

(Alla deltagare på en bild. Denna varma dag valde vi att vara i skuggan)

 


(John Ericsson-gården i Långbans gruvby. Här föddes John Ericsson 1803)

 


(I matsalen i Anna Karolinas Kök&Gästgiveri serverades vi god mat)

 

(Årsmötesförhandlingarna skall snart inledas i Svens biograf)

 


(Kaffe och jordgubbstårta serverades efter årsmötet)


(Britta och Magnus underhöll till kaffet)