Släktträff 2012

 

Årets släktträff gick av stapeln lördagen den 2 juni. Denna något kylslagna dag hade vi trots allt tur med att det var uppehåll hela dagen. Som tidigare år hölls släktträffen i Hemvärnsgården i Molkom. I år var det ca 40 släktingar som mött upp, och glädjande var att så många nya ansikten dök upp. Dessutom var nära hälften av alla hitresta från platser utanför Värmland.

Ungefär 170 inbjudningsbrev hade skickats ut i år. Det relativt låga deltagarantalet till trots så fanns ett stort intresse för att till kommande år försöka intressera fler för föreningen, och styrelsen fick många förslag att bearbeta inför nästa släktträff.
Ordförande, Lars-Göran Jansson, hälsade alla välkomna och berättade lite kort om föreningen. Årets buffé, Värmlandsbuffé från ICA Välsviken, bestod av enbart lokalproducerade värmländska delikatesser. Från Hemgården i Norra Råda fanns rökt bog, rökt nötkött, rök fläskfilé, rostbiff, skinkinnanlår och rökt skinka. Från Lillängens gårdsmejeri utanför Sunne kom flera goda getostar. Till detta serverades potatisgratäng, hjortronmousse och lingonchutney. Buffén var mycket uppskattad.

I år visades ett stort intresse för det material, och släktregister som fanns på plats. Olov Bylock visade fina bilder på de klockor som hans anfader byggt.

Den traditionella fotograferingen på trappan genomfördes men den kyliga vinden inbjöd inte till någon längre vistelse utomhus.

Årsmötesförhandlingarna hölls med Lars-Göran Jansson och Lillemor Jansson som ordförande respektive sekreterare för mötet. Gunnel och Sven Lander utsågs att justera protokollet. Verksamhetsberättelsen och revisionsberättelsen lästes upp. Kassaredogörelsen som fortfarande visar att föreningen har god ekonomi fanns tillgänglig för mötesdeltagarna. Enligt ett förslag från årsmötet bestämdes att medlemsavgiften för kommande tvåårsperiod kommer att höjas till 150 kr/två år. Beslut togs även att vi 2014 skall arrangera en bussresa i nyedsbygden i anslutning till släktträffen. Släktträffen 2014 kommer preliminärt att hållas lördagen den 24 maj enligt årsmötets önskemål.

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för de gångna två åren.

Styrelsen omvaldes i sin helhet för kommande tvåårsperiod.

Som revisorer för kommande tvåårsperiod omvaldes Inger och Dick Larsson.

Årsmötet enades om följande sammansättning av den nya styrelsen:

Ordförande: Lars-Göran Jansson
Kassör: Annika Pedersen
Sekreterare: Lillemor Jansson
Ledamöter: Berit Gördén
Irene Linder
Bengt Gördén

Efter att årsmötesförhandlingar och fotografering genomförts bjöds det på kaffe och tårta.