Släktträff 2008

Släktträff 2008
I år firade föreningen 40-årsjubileum, och för andra året i rad var det Hemvärnsgården i Molkom som vi gästade. Hemvärnsgården är nu utbyggd och mycket fin. Att man skaffat luftkonditionering passade utmärkt denna varma lördag, den 31 maj. Vi var drygt 80 släktingar på träffen, och även den här gången var det en del personer som var här för första gången.

22 personer var anmälda via föreningens hemsida, och vi hade i år skickat ut inbjudan till ca 300 adresser. Anmälningsformuläret på hemsidan hade varit ur funktion vid vissa tillfällen så det fanns en viss osäkerhet runt antalet anmälda.

Alla bjöds på ett glas uppfriskande cider vid ankomsten, och en del överaskades nog av att vi sänkt priset per person till 100 kr mot de 150 kronor som inbjudan aviserade. Lars-Göran hälsade alla välkomna och därefter kunde man avnjuta en buffé som bestod av kallskuret, med exotiska frukter från Konsum i Molkom, samt potatisgratäng från ”Ditt matställe i Karlstad”.

Genom hembygdsföreningens försorg höll man vissa utställningslokaler öppna för oss.

Den populära deltagarlistan, registreringskort och material från föreningen uppskattades, och föreningen delade även ut en CD med material samt släktregistret innehållande 4027 personer.

Anki Lind underhöll oss med sång till både gitarr och dragspel, samt dikter och strofer av Gunnar Enhe från Östmark. Ankis framtrådande var mycket uppskattat, och hon fick med oss i flera allsånger.

I år samlade vi alla ute på trappan för fotografering och dessa bilder samt några fler publicerades i hemsidans galleri.

Årsmötesförhandlingarna hölls med Lars-Göran Jansson och Lillemor Jansson som ordförande respektive sekreterare för mötet. Verksamhetsberättelsen lästes upp och revisorernas berättelse redovisades. Kassaredogörelsen fanns tillgänglig för mötesdeltagarna. Medlemsavgiften för kommande tvåårsperiod kommer att vara oförändrad 100 kr/två år. Ett förslag från styrelsen om att föreningen skall ta över viss skötsel av Karl Emanuel Erikssons grav på Nyeds kyrkogård bifölls av årsmötet. Ett förslag från styrelsen om att ombilda föreningen till en ideell förening bifölls, och i samband med detta antogs även nya utökade stadgar.
Styrelsen kommer snarast att till skatteverket lämna en ansökan om att få bilda ideell förening.

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för de gångna två åren.

Styrelsen omvaldes i sin helhet för kommande tvåårsperiod.

Revisorerna Märta Holmqvist och Elsa Andersson hade avböjt omval, och som nya revisorer för kommande tvåårsperiod valdes Inger och Dick Larsson..

Årsmötet enades om följande sammansättning av den nya styrelsen:

Ordförande: Lars-Göran Jansson
Kassör: Annika Pedersen
Sekreterare: Lillemor Jansson
Ledamöter: Berit Gördén
Irene Linder
Bengt Gördén

Efter att årsmötesförhandlingarna avslutats bjöds det på kaffe och kladdkaka med grädde och physalis.